Plesni fitness


Belly dance fitness predstavlja vrlo dinamičnu kombinaciju elemenata trbušnog plesa i cardio treninga u kojem se koriste velike mišićne grupe za izvođenje ritmičkih pokreta kojima se podiže frekvencija srca i disanja. 
Opterećenje je malo, a naprezanje mišića traje dugo tako da se aktivira mehanizam korištenja tjelesnih masti za proizvodnju energije. Masno tkivo izgara s cijelog tijela. Nakon takvog treninga metabolizam ostaje još neko vrijeme povećan pa se masnoće pojačano troše još nekoliko sati nakon aktivnosti.
Naglasak je na poboljšanju tjelesne kondicije - poboljšanju kardiovaskularne funkcije i povećanju izdržljivosti te postizanju željene tjelesne težine.
U okviru treninga radi se na jačanju svih mišićnih skupina. Poboljšava se držanje tijela, gipkost i elastičnost mišića. Povećava se snaga mišića i pokretljivost zglobova, smanjuje se rizik od nastanka bolesti i osnažuje imunološki sustav. Trening djeluje pozitivno na živčani sustav. Znojenjem se tijelo oslobađa toksina, a učinak je vidljiv i na koži. Treba istaknuti da ovaj trening opušta te doprinosi psihičkoj stabilnosti i dobrom raspoloženju


 
Isključite / uključite glazbu:


„MANDALA“ alternativni centar ; Vlado Smiljanić, direktor
Sisak, S.A.Radića 38
tel. 044/521-582 ; mob. 091/2547-180
e-mail. mandala@sk.t-com.hr

copyright © mandalacentar.hr