"MANDALA CENTAR"Naš Centar je osnovan u Sisku 2001.god.,sa ciljem da posluži kao središte orijentalne holističke zdravstvene kulture u našoj regiji.Osnivač Centra gosp. Vlado Smiljanić,nakon par desetljeća izučavanja i prakticiranja različitih Puteva i metoda samorazvoja Istoka,odlučuje podijeliti svoje iskustvo i znanje sa svima onima koji i sami žele poboljšati svoju kvalitetu življenja i pridonijeti svom fizičkom i psihičkom razvoju.Program Centra uključuje discipline iz različitih zemalja Orijenta,uvijek sa namjerom da se prenese ono što je najefikasnije i primjenjivo našem podneblju.

Indija je domovina Hatha,Ashtanga yoge-kompletnog sustava osobnog razvoja sa naglašenim holističkim pristupom čovjekovu zdravlju.Prepoznajući multidimenzionalnost  čovjekova bića svakom njegovu dijelu posvećuje posebnu pažnju.Fizičke vježbe(asana) otklanjaju mišićne blokade i tenzije dok vježbe disanja(pranayama)uspostavljaju energetski balans, duboka relaksacija popraćena pozitivnim afirmacijama i kreativnom vizualizacijom(yoga nidra)izvanredan su lijek i pomoć kod mnoštva psiho-somatskih poremećaja.
Moderna Power yoga svojim kardio efektom i dinamičkim vježbama(vinyasa) oblikuje idealnu figuru i optimalno održava željenu tjelesnu težinu.

Srednji i Bliski Istok daruju nam Trbušni ples, dragulj kulture orijenta.
Duboko ukorjenjen stopalima u zemlji s naglašenim kretanjima zdjelice, kukova i trbušnih mišića blagotvorno djeluje na unutrašnje organe i eliminaciju mnoštva karakterističnih „ženskih“ zdravstvenih problema. “Belly dance fitness“ ili Plesni fitness kombinira tradicionalni ples sa aerobnim pristupom i tako snažno povećava snagu i kondiciju vježbača rezultirajući izvanrednim općim zdravstvenim stanjem.

Iz Kine nam dolaze Tai Chi Chuan i chi kung, borilačka i zdravstvena vještina kojom povećavamo naš energetski potencijal i osobnu snagu.Opuštajućim vježbama usklađenim s dubokim disanjem uspostavlja se skladan protok vitalne energije koji dovodi do psiho-fizičkog balansa i samim tim do optimalne prevencije i eliminacije različitih bolesti.

Duhovna Hipnoterapija,kako se prakticira u Centralnoj Aziji,Indiji i Indoneziji također je jedan od programa Centra.Vrlo je efikasna u rješavanju različitih zavisnosti(pušenje,alkoholizam..) i postignuću idealne težine.Rješava lakše psihičke poremećaje (strahovi,anksioznosti..) te pomaže u razvoju poželjnih duševnih karakteristika(samopouzdanje,ciljevitost,bolje učenje..). Autohipnoza kao napredni trening daje polaznicima moćno oružje sveukupnog osobnog razvoja.

Zahvaljujući entuzijazmu i naporu gosp. Smiljanića,svi ovi sustavi samorazvoja i iscjeljivanja danas su dostupni  i nama ovdje u Sisku i u Hrvatskoj!Programe Centra održavaju stručni voditelji sa svojim asistenatima.uz prisustvo i superviziju direktora ,gosp.Smiljanića.Voditelji neprestano usavršavaju svoje znanje i umijeće pohađanjem seminara i radionica,javnim nastupima i druženjima što i sam Centar obogaćuje i čini da neprestano raste i razvija se ka još višim razinama!

Osim praktičnog djelovanja na našoj regiji „Mandala Centar“ je uključen i u svjetske trendove globalnog poboljšanja zdravlja na svim razinama.
United Nations World Health Organization (UNWHO ),Svjetska Zdravstvena Organizacija u sklopu svog programa  "Move for Health"-“Pokretom do Zdravlja” aktivno podupire Tai chi chuan,chi kung,yogu i ostale orijentalne zdravstvene vještine.
Ponosni smo da možemo biti dio globalne transformacije svijesti kroz participiranje u programima Svjetskog dana zdravlja(WHD),Svjetskog dana Tai chi i chi kunga (WTCQD) i Svjetskog dana yoge(WYD),kada se milijuni vježbača u cijelom svijetu ujedinjuju pod motom “One world-one breath”(”Jedan svijet-jedan dah”) u zajedničkoj namjeri i želji da bolest i patnju zamijene zdravlje, kreativnost i radost.  

 

na vrh stranice

 
Isključite / uključite glazbu:


„MANDALA“ alternativni centar ; Vlado Smiljanić, direktor
Sisak, S.A.Radića 38
tel. 044/521-582 ; mob. 091/2547-180
e-mail. mandala@sk.t-com.hr

copyright © mandalacentar.hr