JOGA I SLAVNI
                    

            „Jogom se bavim već duže vremena i mogu reći da je to jedna nevjerojatno snažna i pozitivna pokretačka snaga mog života“rekla je Madonna kada je predstavljala svoj album „Ray of light“. U filmu „ The Next best thing“ utjelovila je učiteljicu ashtanga joge ( koju i sama prakticira dva sata dnevno). Madonna je možda i najpoznatija jogina među hollywoodskim zvijezdama ali moramo spomenuti i njenu dobru prijateljicu Gwenyeth Paltrow koja je isto pobornica ashtanga yoge. Jennifer Aniston  je u jednom od svojih brojnih intervjua rekla da je upravo zahvaljujući jogi lakše prebrodila buran razvod od Brada Pitta.
Oprah Winfrey je toliko zaluđena jogom da je čak nagovorila svoje osoblje da jedanput tjedno vježba jogu. Cijelu jednu emisiju je posvetila ovoj drevnoj indijskoj vještini kada je ugostila Rodneya Yeea učitelja joge slavnih.
„ Jogom sam se počela baviti prije pet godina i moram reći da me učinila smirenijom, da mi je u potpunosti promijenila život“ riječi su Meg Ryan. Dugu listu slavnih koji se bave jogom predvodi supermodel Christy Thurlington, Jane Fonda, Tina Turner, Jerry Seinfeld, Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker,Halle Berry, Nick Cage, Jeff Bridges, Sting, Angelina Jolie...
Christy Thurlington je u suradnji sa „ Pumom „ dizajnirala liniju odjeće za jogu Nuala. Na taj način je povezala dvije velike ljubavi u svom životu modu i jogu.
Christy kao i Sting, Uma Thurman, Diane Keaton i William Dafoe prakticiraju Jivamukti stil joge koji je kao i ashtanga stil izuzetno dinamičan ( poboljšava cirkulaciju i detosificira organe i mišiće ).
Ali da ne mislite da je joga svoje mjesto zauzela samo u Hoolywoodu citirati ćemo  slavnog košarkaša Kareema-Abdul Jabbara  „ Joga je učinila moje treninge kompletnima. Nema šanse da bi mogao igrati tako dugo i tako dobro da se nisam bavio jogom „.
Više je razloga zbog kojih je joga toliko popularna među slavnim osobama:
Relaksacija-budući da su zvijezde pod stalnim pritiskom da moraju izgledati dobro baš u svakoj prilici joga im omogućava da ublaže stres, da se opuste i pri tome se dovedu u formu.
Tonificiranje mišića i gubitak težine- jogom, a pogotovo dinamičnijim stilovima sagorjevaju se masnoće i gradi mišićna struktura.Joga je vrlo efikasan ali istobno nježan način za gubitak tjelesne težine pogotovo poslije poroda slavnih mama.Angelina Jolie nakon poroda blizanaca u formu se vraćala satovima Iyengarove joge-jednim od oblika dinamičke joge.
Privatnost i jednostavnost- zvijezde često putuju na razno razne turneje i filmske setove širom svijet. Za prakticiranje joge potrebna je  samo prostirku i par kvadrata slobodnog prostora pa se može izvoditi bilo gdje i bilo kada.
            Time magazin procjenjuje da se otprilike 15 miliona Amerikanaca bavi nekim oblikom joge te da gotovo 75 % fitness klubova u svom programu nudi jogu.
„ Yogi morate pristupiti polako sa strpljenjem, ne smijete je požurivati raditi na silu. Na satu joge puno puta ćete se naći u nezgodnim,nekada i sramotno-smiješnim situacijama, ali baš tada se trebate samo vratiti na dah, opustiti i nasmijati baš i kao u životu-zato je joga metafora života“ Madonna.


na vrh stranice

 
Isključite / uključite glazbu:


„MANDALA“ alternativni centar ; Vlado Smiljanić, direktor
Sisak, S.A.Radića 38
tel. 044/521-582 ; mob. 091/2547-180
e-mail. mandala@sk.t-com.hr

copyright © mandalacentar.hr